Elisabeth Höglund flippar ur, eller?

Om något verkar för bra för att vara sant så är det antagligen det. Dagens Twitter- och bloggsnackis är SVT och Let’s Dance-kändisen Elisabeth Höglunds totala urflippning på en biker på Stureplan i Stockholm. Hon smäller till killen i huvudet med en tidning och välter hans MC. Som av en händelse fångas allt av en ”medborgarjournalist” med mobilkamera.

Kommentarer av typen ”Men vad gör Elisabeth Höglund egentligen?” poppar snabbt upp på Twitter. Flera blogginlägg och kommentarer kommer också upp på Bloggy.

När vi har tillgång till olika kanaler för att supersnabbt publicera våra åsikter så är det lätt att låta sig luras. En retweet på Twitter går på ett ögonblick. Men antagligen är det som Kristofer Björkman skriver i sitt andra blogginlägg om videon, att detta i själva verket är en viral kampanj från ett försäkringsbolag.

Så på ett plan är kampanjen redan lyckad (om vi nu antar att det är en kampanj). Vi kollar videon och det snackas om den överallt på nätet på ett sätt som vi aldrig skulle prata om försäkringar. Men det är en hårfin gräns mellan att luras på ett kul sätt och luras så att folk känner sig dumma. En del kanske tycker att det är lite pinsamt att ha gått på historien och bloggat och twittrat om det. Ett ”bra” exempel på ett företag som jag anser gick över gränsen var när SlideShare lurade användare att en av deras presentationer plötsligt hade fått tusentals visningar. Folk twittrade och bloggade som galningar innan de insåg att det var, just det, 1 april. Istället för PowerPoint-stjärnor var det bara – lurade.

Uppdaterad: Jag kanske bör tillägga att jag tyckte videon var sjukt kul.

Uppdaterad 2: Elisabeth Höglund bekräftar i Resumé att videon är fejk.

Uppdaterad 3: Det var If, som var avsändaren. Så, nu är jag nog klar med den här historien…

4 reaktioner till “Elisabeth Höglund flippar ur, eller?”

  1. Sjukt kul, som du säger, och naturligtvis en viral. Men för ett försäkringsbolag? Ja, kanske.
    Annars ska ju hon och någon mer börja sända ett program på tv inom kort, har jag läst, minns dock inte vad. Så det kan ju handla om det också.

  2. These are usually funny but I get a feeling of a staged or constructed event more than a dedicated, true ”we realy want to shake people up” production. But on the other hand, they chosed a believable actress.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *