Söndagstips 10/10/10 – Sverige runt i sociala medier

Några korta tips detta speciella datum: 10/10/10

UNT: Allt är mer öppet – och slutet.
Transparens är det nya svarta, men har inte nått helt och hållet till Hollywood. Lisa Irenius skriver en krönika om filminspelningen av den amerikanska versionen av Män som hatar kvinnor. ”Här har vi närmast en parodi på hemlighetsmakeri. Man drar till Sverige för en inspelning med världsstjärnor av den största svenska bästsäljaren någonsin – och man behagar inte ens ordna med en presstalesperson.”

Folkbladet: En ond natt gav eko i de sociala medierna.
Vi har sett det förut och nu sker det igen. Efter det förfärliga mordet på 27-åriga Elin i Göteborg  tog många heta diskussioner fart i sociala medier. Folkbladet skriver om hur det startades grupper på Facebook både för att sörja och för att hjälpa till att hitta den saknade kvinnan. Men också att det skapades hatgrupper mot den man som sedan häktats och nu misstänks vara hennes mördare. För varje sådan kraft finns det dock ofta en motkraft och många fördömde att man hängde ut en person utan att han var dömd.

Hela Hälsingland skriver om ett seminarium där man diskuterade hur besöksnäringen i Hälsingland ska kunna dra nytta av internet och sociala medier, för att stärka besöksmålen och landskapets position.

Örkelljunga kommun är en av tio skånska kommuner som med hjälp av sociala medier och mer traditionella kanaler ska motverka ungas ökande missbruk av cannabis. Bloggar, Facebook och Twitter är några av de kanaler som ska användas, skriver Helsingborgs Dagblad.

Malmökille drog ihop 50 000 dollar.
Skånska Dagbladet skriver om crowdfunding och bl a hur bloggaren Sandra Beijer drog in 10.000 kronor på ett dygn för att få ihop pengar till att operera en väns katt.

Fotnot: Foto via Flickr.

En kommentar till “Söndagstips 10/10/10 – Sverige runt i sociala medier”

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *