Söndagstips 10/11/07 – Sverige runt i sociala medier

På söndagar sammanfattar vi små och stora händelser inom sociala medier från olika håll i Sverige, så även idag. Den här veckan blir det väldigt mycket Facebook.

”Social rekrytering”: Interaktivitet fördubblade antalet ansökningar
Sociala medier är ett allt hetare ämne inom rekrytering och Värmlands Folkblad rapporterar om teknikkonsultföretaget Etteplan som rekryterat genom vanliga kanaler men med sociala medier som komplement. Företaget söker teknikkonsulter och på sajten http://www.etteplanjobb.se kan intresserade utmana sina vänner på ett problemlösartest via Facebook. Resultatet av kampanjen blev att man hade fått in dubbelt så många ansökningar jämfört med den förra rekryteringskampanjen. Och då är ändå tid kvar av ansökningstiden.

Skatepark utformades på Facebook
I Sandviken byggs en ny skatepark för 2,1 miljoner kronor. Omkring 250 ungdomar har diskuterat parkens utformning i en Facebook-grupp, enligt Gefle Dagblad.

Just Sweden Hallonlakritsskalle med 217.000 fans
Företaget Bubs tillverkar godiset Hallonlakritsskalle som i dagsläget har helt fantastiska 217.000 fans på Facebook. Det är ett case som jag ibland brukar prata om när jag är ute och föreläser om sociala medier. Nu har företaget nominerats till Årets Marknadsförare av Destination Jönköping för sitt framgångsrika arbete med kommunikation i nya kanaler. Den 20 november delas priset ut på Jönköpingsgalan.

Fotokurs i Lomma drog tjejer till LAN-event
Scouterna i Lomma har anordnat LAN under ett antal år, men hittills mest lockat killar. I år tog man nya grepp och en fotokurs drog tjejer till eventet, enligt Lommabladet.

– LAN är en typiskt killgrej, men datorintresset är lika stort hos tjejer. Men de spelar oftast inte dataspel utan föredrar sociala medier som bloggar och bilddagböcker, säger scoutledare Kristoffer Persmyren.

Facebook-upprop räddade hamnkranen i Luleå
Via brev och ett upprop på Facebook lyckades engagerade personer år 2009 få länsstyrelsen att utreda frågan om bevarande av hamnkranen i Luleå. I veckan invigdes kranen som byggnadsminne skriver Norrbottens-Kuriren.

Succé med spel på Facebook
Göteborgs-Posten skriver om företaget Muskedunder Interactive som har stora framgångar med sociala spel på Facebook. Deras spel Icy Tower spelas av 1,5 miljoner människor i månaden.

Facebookbråk anmält till polisen
Folkbladet skriver om inlägg på Facebook som blir polissak. Polisen i Skellefteå har fått in en anmälan som rubriceras som förtal.

2 reaktioner till “Söndagstips 10/11/07 – Sverige runt i sociala medier”

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *