Stockholm i topp på Instagram

instagram logoVad är Instagram? Det är en iPhone-app  som används för att publicera bilder som man ändrat med olika filterfunktioner. Det finns också ett socialt element i appen då man följer andra användare och kan kommentera och gilla deras bilder. Sedan tidigare i år har Instagram också lagt till hashtags, dvs etiketter a la Twitter. Det går därmed lätt att söka efter alla bilder som har taggats med t ex #sweden, direkt i appen på din mobil.

För att följa hashtags på datorn så kan man använda sajten hashgram.com. Här visas de senaste bilderna som taggats #sweden.

Tittar vi närmare på hur ofta olika hashtags används så är det Stockholm som är vanligast bland de tre största svenska städerna, följt av Göteborg (siffror från i morse). Det var lite förvånande att Gothenburg använts oftare än Göteborg.

#stockholm: 3083
#sthlm: 45
#göteborg: 345
#gothenburg: 558
#gbg: 57
#malmö: 488
#malmo: 91
#malmoe: 22

Det är dock en bit efter städer som #london (27.500) och #newyork (18.200) eller #newyorkcity (9.700).

Genom att använda hashtags ökar man möjligheterna att bilderna upptäcks av fler och bland andra TechCrunch har skrivit om hur företag använder hashtags på Instagram.

Nedan ser du den av mina bilder som fått flest ”likes”, vilket jag får fram via statistiken på Statigr.am. För fler tips om Instagram, läs gärna Helen Alfvegrens fina sammanställning.

Vill ni följa mig på Instagram så har jag användarnamn @kullin.

En kommentar till “Stockholm i topp på Instagram”

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *