Kolla spridningen av dina tweets med Retweet

Det finns en mängd verktyg för att analysera hur tweets sprids vidare på Twitter. De flesta av de tjänster som beskrivs i den här listan från början av 2010, med ”topp tio mätverktyg för retweets” har dock lagts ned. Retweetrank och TweetReach fungerar fortfarande och det finns som sagt andra tjänster som man kan använda också. En annan tjänst som jag nyligen hittade är Retweet.co.uk som analyserar hur mycket spridning dina tweets får och dessutom hur många personer som potentiellt har exponerats för twitter-inlägget.

tweet

En fördel med liknande tjänster är att de hittar retweets som jag inte ser i applikationer som TweetDeck. Tweeten ovan hade när jag tittade retweetats 20 gånger och nått 11.374 användare på Twitter (rent teoretiskt alltså). Antalet RT hade jag hittat även under fliken @kullin på twitter.com, men den hade inte visat vilken spridning varje retweet bidragit med.

En annan fördel med Retweet.co.uk är att du snabbt får en överblick över vilka av dina uppdateringar som sprids vidare och vilka som inte gör det. Därmed kan du också förhoppningsvis dra slutsatser som kan förbättra dina chanser att bli RT:ad framöver, om du nu vill det.

retweet.co.uk

Retweet.co.uk visar också vilka av dina tweets som fått flest retweets och vilka personer som du oftast retweetar. Den senare av dessa listor verkar dock inte vara särskilt korrekt.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *