Bluffmakare lockar med U2-konsert på Facebook

Det finns gott om tävlingar och utlottningar på Facebook som utlovar fantastiska priser som resor och annat. Är man ett hard core fan av rockgruppen U2 så är det klart att man lätt går på följande meddelande som just nu cirkulerar på Facebook.

”Är du Sveriges största U2 fan? Vill du få möjligheten att vinna 4 gratis biljetter till U2 Konsert? Klicka på bilden för att delta.”

u2facebook

En Facebook-sida som kallas Live Musik Sverige ligger bakom. Men U2 har inte ens utannonserat någon turné ännu och än mindre konsert i Sverige. Om inte alla särskrivningar får dig att reagera så bör du dubbelkolla på U2:s sajt om de ens har några konsert. Fler varningsklockor ringer när den påstådda webbadressen ”LIVEMUSIC.SE/U2” inte stämmer. Länken funkar inte och sajten tillhör ett annat företag. Live Musik Sverige på Facebook har bara funnits sedan i slutet av augusti och har knapphändigt med information på sin sida. Allt signalerar bluff alltså.

Klickar man på tävlingslänken så skickas du via en sajt som ägs av skojarna på Euroads vidare till sajten ”Deltagarklubben”. Där är det plötsligt inte U2-biljetter du tävlar om utan fyra konsertbiljetter till valfri konsert. Hela upplägget går ut på att samla in kontaktuppgifter som Euroads sedan säljer vidare till en mängd mindre nogräknade företag. Fyller du i dina uppgifter ger du alltså ditt samtycke till att bli kontaktad av en strid ström av säljare. Och jag har aldrig hört talas om någon som faktiskt har vunnit någon av alla dessa drömvinster.

Som alltid, tänk kritiskt och dela inte vidare länkar som du inte vet är legitima. Läs gärna mer om skojföretag som Euroads och Planet49 GmbH här hos InternetSweden.se.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *