Snubbar och tjejer två helt olika grejer hos Monster Energy

En sponsrad tweet fick idag några av oss att reagera. Energidrycken Monster Energy har tydligen medverkat vid något skateboardevent i Barcelona och visade upp följande varumärkta kvinnor på bild.

Såvitt jag kan bedöma så bestod tävlingen av 30 manliga skateboardare, men det fanns alltså kvinnliga inslag med bara magar på plats. Tweeten ovan dök upp i mitt flöde som en sponsrad tweet och den kändes spontant väldigt otidenslig. Som Kristin Heinonen twittrar:

Tyvärr verkar Monster Energy i sin kommunikation anse att ”snubbar” är proffsiga och gör saker medan kvinnor ”ser man på”, helst ska de ha väldigt lite kläder på sig också. Här kan ni se skillnaden på hur Monster Energy presenterar män och kvinnor på Twitter och i andra sociala medier.

monsterenergy

 

Män gör saker, kvinnor är snygga. På Monster Energys sajt listas ”Atleter”, nästan bara män. Av cirka 150 sponsrade atleter är i runda slängar 4 kvinnor, resten män (med reservation för att jag räknade som hastigast, men ni fattar proportionerna). Sådär fortsätter det på sajten. Tjejerna hittar man istället under avdelningen Monster Girls som helt enkelt är ett galleri med åmande kvinnor med minimalt med kläder. Profilfakta inkluderar viktig information som

Fun fact: I cry when I see spiders

– Goal for 2014/2015: I want to go on all the rides at the Stratosphere hotel in Las Vegas!

Killarna, dvs atleterna, beskrivs istället med termer som ”class”, ”ability” och beskrivningar av allt de uppnått inom sina respektive actionsporter.

Men snälla Monster Energy, ta en slurk av er egen dryck så att ni vaknar och fattar att det är 2015. Det här duger inte.

En kommentar till “Snubbar och tjejer två helt olika grejer hos Monster Energy”

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *