Kom ihåg att uppdatera länkar vid namnbyte på sociala konton

Företag som arbetar professionellt med sociala medier har som regel satt upp konton och sajter som stödjer varandra. Normalt sett länkar man mellan de olika nätverken och ofta finns ett uttala syfte att tillsammans öka räckvidd och synlighet för att sedan driva trafik till den egna sajten där besökaren kan konverteras till köp, prenumeration på nyhetsbrev eller liknande.

Detta är som regel inget konstigt men om företaget senare tar beslut om att ändra namn på sina sociala konton krävs det att man har koll på länkarna. Vet du inte var du angivit adressen till dina konton så finns risken att du glömmer ändra namnet och därmed leder potentiellt intresserade till en död länk.

Uppdatera länkar
Personen som beslutar om ett namnbyte måste alltså också se till att göra en genomlysning så att länkar uppdateras. Det allra vanligaste stället där sociala medie-konton länkas är på den egna hemsidan. Pekar dessa länkar fel missar företaget besökare och det ser inte professionellt ut. Ett företag som precis missat detta är Eton Shirts.

På sin sajt länkar företaget till Facebook, Youtube och Instagram.

eton shirts

Men nyligen bytte de namn på sina Facebook- och Instagram-konton från EtonofSweden till EtonShirts. Eftersom de glömt ändra på hemsidan så leder länkarna till de gamla nedstängda adresserna.

instagrameton

Med andra ord, om du inte redan har en förteckning av var du länkar till dina sociala konton, gör en sökning så att du inte missar att uppdatera med länkar till de nya adresserna.

Eton Shirts på Instagram hittar du här.

Eton Shirts på Facebook hittar du här.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *