Stefan Löfven namn-nappad på Twitter

Jag borde inte ge det här Twitter-kontot någon uppmärksamhet, för det är så utomordentligt fånigt gjort, men jag gör det ändå som en påminnelse om vikten av att säkra sitt namn i olika sociala medier. Den nya partiledaren för socialdemokraterna, Stefan Löfven, hade knappt utannonserats som nästa ledare innan hans namn kapades på Twitter.

Någon, som garanterat inte är kopplad till den riktiga Stefan Löfven, har börjat twittra under användarnamnet @stefan_lofven.

Stefan Löfven

Det är ganska vanligt att kändisar får sina namn kapade av personer som till exempel låtsas vara den riktiga Zlatan på Twitter, vilket lurat ansedda medier som SVT och nyhetsbyrån AP. Så fort en person hamnar i rampljuset så bör man tänka på att säkra upp så att ingen obehörig kan använda namnet på Twitter eller andra viktiga kanaler. Varför är det viktigt? Ja, av många anledningar men den mest uppenbara är, som i exemplet ovan med Zlatan, att man riskerar att omvärlden tror att det är man själv som ligger bakom åsikterna som istället publiceras av någon annan.

Twitter-kontot @stefanlofven registrerades redan den 22 september 2010, kanske av honom själv eller någon i hans närhet som ville säkra att det inte föll i orätta händer. Men som med kontot @stefan_lofven så gäller det att tänka en smula bredare än bara det exakta namnet. Uppdatering: nu har information lagts till på kontot @stefanlofven som indikerar att de tänker använda kontot aktivt (tipstack till Ludvig i kommentarerna nedan). Bild och presentationstext har lagts till kontot som varit vilande i ett och ett halvt år.

Även folkpartiets ledare Jan Björklund fick sitt namn kapat på Twitter mitt i brinnande valrörelse.

2 reaktioner till “Stefan Löfven namn-nappad på Twitter”

  1. Tack för uppdateringen Ludvig, den informationen stod inte där för en halvtimma sedan, så den har uppenbarligen lagts till alldeles nyss.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *