Stjärnan, talangen och legendaren

Ni har säkert själva listat ut att kvällstidningarna sedan länge slutat skriva ut vem olika artiklar handlar om för att få oss att klicka vidare och läsa mer. Det är ett medvetet och effektivt sätt (utom på mig som blir irriterad och stänger ner) att få fler sidvisningar. Ett av de mest frekventa sätten att slippa skriva ut vem en nyhet handlar om är att skriva ”stjärnan” istället för namnet. Personen ifråga behöver givetvis inte vara en stjärna i bemärkelsen att du vet vem det är, det räcker att personen är en lokalkändis i Belgien för att klassas som stjärna.

Framsidan på expressen.se just nu innehåller inte mindre än 11 förekomster av ordet ”stjärnan”. I sanningens namn är inte alla dessa ”stjärnor” helt anonyma. Zlatan är ju ändå Zlatan så hans namn ger säkert ännu fler klick och Mia Skäringer är stekhet så henne kan man också namnge.

stjärnan

Om man vill skriva om en helt okänd person kan man istället använda begreppet ”talangen”, alternativ ”legendaren” om det är en person som en gång varit känd i 15 minuter men nu är bortglömd.

talang legendar

2 reaktioner till “Stjärnan, talangen och legendaren”

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *