Kraftig ökning av trafik från Facebook-delningar

Under de senaste månaderna har vi fått se allt fler exempel på sajter som publicerar innehåll med avsikt att driva delningar och likes på Facebook och därmed trafik tillbaks till sajten. Jag jämförde nyligen rubriker på Veckorevyn med nästan identiska diton på Buzzfeed, som ett exempel. Facebook är helt enkelt en väldigt attraktiv plattform för att skapa trafik, vilket många utnyttjar.

Faktum är att Facebooks särställning som det sociala nätverk som skickar mest ”social” trafik till andra sajter bara har befästs. Enligt Shareaholic, som i en rapport analyserat data från 300.000 webbplatser och den trafik som de åtta största sociala nätverken skickar tillbaks till dem, så ökar andelen trafik från Facebook kraftigt. Facebook var redan tidigare klar etta, men i mars 2014 så ökar ”social media traffic referrals” från Facebook kraftigt. Även Pinterest ökar medan övriga nätverk släpar efter.

social-media-graph

Noterbart är också att andelen trafik från Pinterest är många gånger större än den från Twitter, vilket kan ses som något förvånande.

social-media-stats

Företag som Eat24, som nyligen under uppmärksammade former lämnade Facebook, bör alltså kanske tänka om. Istället för att beklaga sig över krympande organisk räckvidd, fundera istället på hur du som företag kan utnyttja det faktum att användarna fortsätter att dela och gilla information på Facebook.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *