Instagram skvallrar nu om du har skärmdumpat Stories

Är du en sån som brukar spionera och spara andras inlägg på sociala medier? Nu blir det en smula svårare. Instagram fortsätter att utveckla sin app med nya funktioner och många av dem är kopierade direkt från konkurrerenten Snapchat. I den senaste uppdateringen har Instagram nu smugit in en funktion som Snapchat haft länge, nämligen information om någon person har tagit en skärmdump på din Instagram Story. Med andra ord är det nu slut på anonymt sparade stories, även om det krävs en hel del för att hitta denna information.

När du nu tar en skärmdump på ett annat kontos story så får du en varning om att avsändarkontot nästa gång kommer att kunna se detta. Den första gången kan du alltså fortfarande genomföra utan att bli upptäckt.

Vid nästa tillfälle kommer Instagram att visa en informationsruta efter att du tagit din skärmdump med en hjulsymbol och ordet Screenshot. Se det som en påminnelse om att din aktivitet är synlig för ägaren av kontot.

Kontot vars story du skärmdumpat kan nu titta i statistiken under sina stories och i listan av vilka som sett storyn så ser man nu den lilla hjulsymbolen efter namnet på den som tagit skärmdumpen. Har du många tittare så är det här förstås ett väldigt omständligt sätt att snoka reda på vilka som sparat din story, men det går alltså.

You have been warned.

Som alltid så finns det förstås sätt att gå runt den här problematiken, om du verkligen tycker att det är viktigt. Enligt den här sajten så kan du komma undan genom att öppna storyn, sätta telefonen i flygplansläge, ta skärmdumpen och sedan stänga ner Instagram genom ”app switcher”.

Vill du skärmdumpa mina stories så finns jag på Instagram som @kullin.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *