Aftonbladet idisslar nyheter om Anna Anka

Den 2 september skriver Dagens Media att Aftonbladet slutar med ”bantningslöp”. Chefredaktören Jan Helin införde en ny löppolicy: inga mer löp som inte är rena nyheter ska få förekomma.

Kommunikationschefen Nils Franchell kommenterar i Dagens Media:
– Vi är en nyhetstidning och det ska synas tydligare framöver. Vi har gemensamt kommit fram till att fokusera på nyhetslöp eftersom att vi insett att nyheter säljer bäst just nu. Det gör oss dessutom ännu mer aktiva i att hitta nyheter, säger han.

Antingen höll den policyn bara i 13 dagar eller så har Aftonbladet ett mycket fritt förhållande till begreppet nyhet. Dagens löp ser du nedan. ”Anna Anka greps av polis”.

ab090915

Denna ”nyhet” utspelade sig dock i december 2008 och Aftonbladet skrev om det då med. Men nu när serien Svenska Hollywoodfruar dragit igång på TV3 så är det tydligen ok att idissla gamla nyheter.

Fotnot: Löpsedel från Dagens Löpsedel.

5 reaktioner till “Aftonbladet idisslar nyheter om Anna Anka”

  1. Jag blev lite förvånad när jag såg löpsedeln i morse, eftersom Expressen faktiskt hade med Patrick Swayzes död, http://dagenslopsedel.blogspot.com/2009/09/expressen-159.html , om än inte lika stort som GI-bantnings-grejen.

    Jag misstänker att Aftonbladet bara så väldigt gärna vill skriva ANNA ANKA så stort som möjligt för att det ser så roligt ut, och då får helt enkelt nyhetsprincipen vila för en dag.

  2. @jonas Om jag inte minns fel så var det Jan Helin som sa ”Dessa är mina principer. Men om du inte gillar dem har jag andra.” 🙂

  3. För min del har aftonbladets ”nya” nyhetsbedömningar lett till att jag slutat läsa tidningen. Plats för en seriös kvällstidning?

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *