Förhandsvisning saknas på LinkedIn för stora svenska medier

En viktig detalj för att väcka intresse och driva trafik till nyhetsartiklar vid delning i sociala medier är att bild, rubrik och ingress förhandsvisas i inlägget. Alltså om du delar en länk så suger i normala fall plattformen upp bild och text som gör att du lockas att klicka dig vidare. Nu visar det sig att denna funktion för tillfället inte fungerar för några av Sveriges största medier.

Artiklar från Dagens Nyheter, Svenska Dagbladet, SVT, Aftonbladet eller Expressens visar inte längre några förhandsvisningar när de delas på LinkedIn, vilket förstås gör att viljan att dela dem vidare minskar. Så här ser det ut just nu när man försöker dela en länk från någon av ovanstående medier.

förhandsvisning

Samma sak gäller nyheter från Sydsvenskan och Helsingborgs Dagblad, och man kan misstänka även för andra medier. Genom att kolla en länk i LinkedIns Post Inspector kan man se hur länken blir vid delning och om bild och rubrik följer med eller inte. Här ses felmeddelande vid delning av en nyhet från Aftonbladet.

Post Inspector

Jag har inte kunskap och insikt i vad som ligger bakom att denna funktion just nu inte fungerar tillfredsställande för just svenska nyhetsmedier. Jag konstaterar att mina bloggar fungerar bra att dela, så detta gäller inte alla länkar. Det är såklart inte bra att nyhetsmediers synlighet i sociala medier indirekt begränsas på detta vis och förhoppningsvis finns det ett enkelt sätt för webbansvariga på medierna att gå runt problemet.

Uppdatering: detta gäller även Dagens Industri, vilket naturligtvis är olyckligt då LinkedIn är en viktig kanal för affärspress.

Fotnot: inläggsbilden är AI-genererad med Firefly

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *