Definition

Definition: sociala medier
En definition av sociala medier är att de betecknar digitala kanaler som kombinerar teknologi, social interaktion och användargenererat innehåll.

Sociala medier omfattar tjänster som används för konsumtion, produktion och/eller distribution av information i form av text, ljud, bild, video mm. Exempel på sociala meder är bloggar, mikrobloggar, sociala nätverk, delningstjänster, vloggar, poddar, ljud/bild/video-tjänster med community-inslag, med mera.

Jag menar att det som skiljer sociala medier från andra digitala medier är den sociala interaktionen mellan många användare, till skillnad mot medier som präglas av en-till-många.

6 reaktioner till “Definition”

  1. Hej, jag skulle också vilja veta när denna artikel är skriven.
    Tack!
    Alexanda

  2. Hej, denna definition skrev jag första gången 2009 men den har uppdaterats löpande sedan dess, senast för ett år sedan.

  3. Hej Lisa, du får själv avgöra om du tycker att sidan är pålitligt. Jag har själv arbetat med sociala medier sedan bloggen slog igenom, men allt som skrivs här är mina åsikter som jag försöker underbygga med fakta. Jag länkar då alltid till mina källor.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *