Definition

Definition: sociala medier
Vad är sociala medier? En definition av sociala medier är att de betecknar digitala kanaler som genom att kombinera teknologi, social interaktion och användargenererat innehåll, underlättar skapande, publicering och delning av information i virtuella gemenskaper.

Sociala medier omfattar tjänster som används för konsumtion, produktion och/eller distribution av information i form av text, ljud, bild, video mm. Exempel på sociala medier är bloggar, mikrobloggar, sociala nätverk, delningstjänster, vloggar, poddar, ljud/bild/video-tjänster med community-inslag, med mera.

Jag menar att det som främst skiljer sociala medier från andra digitala medier är dels möjligheten att själv publicera information utan att behöva passera en gatekeeper, dels den sociala interaktionen mellan många användare, till skillnad mot traditionella medier som präglas av en-till-många.

Du kan följa mig på några av mina sociala nätverk här:

Twitter: @kullin

Instagram: @kullin

 

Visa det här inlägget på Instagram

 

Ett inlägg delat av Hans Kullin (@kullin)

Pinterest: @kullin

Youtube: hkullin – här delar jag en del filmer från mina resor.

Facebook: @kullin och @socialamediercom

LinkedIn: @kullin

8 reaktioner till “Definition”

  1. Hej, jag skulle också vilja veta när denna artikel är skriven.
    Tack!
    Alexanda

  2. Hej, denna definition skrev jag första gången 2009 men den har uppdaterats löpande sedan dess, senast för ett år sedan.

  3. Hej Lisa, du får själv avgöra om du tycker att sidan är pålitligt. Jag har själv arbetat med sociala medier sedan bloggen slog igenom, men allt som skrivs här är mina åsikter som jag försöker underbygga med fakta. Jag länkar då alltid till mina källor.

  4. Hej, jag skulle vilja veta när denna definition är senast uppdaterades samt vilka källor som använts vid insamlandet av informationen som förmedlas. Vad jag kan se saknas källhänvisning vilket gör texten svårbedömd rent källkritiskt.

    Mvh Isabelle

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *