Om mig

Hur du lyckas i sociala medierSociala Medier är en blogg om PR och digital kommunikation. Bloggen drivs av mig, Hans Kullin, som arbetar med PR, innehåll ochr sociala medier på Cancerfonden. Innehållet på bloggen är mina privata åsikter.

Jag har tidigare arbetat som fristående konsult, föreläsare och krönikör inom digital kommunikation. Bland mina uppdrag finns projekt främst inom content marketing, kanalstrategier, PR-kampanjer, omvärldsbevakning samt övergripande sociala medie-strategier.

Tidigare arbetade jag som ansvarig för sociala medier på Coop och utvecklade strategier för sociala medier samt integrerade dessa kanaler i det dagliga arbetet tillsammans med kundtjänst, PR och opinionsbildning, medlemsinflytande och marknadsföring.

Hans Kullin
Hans Kullin

Dessutom har jag de senaste åren arbetat med att hjälpa företag och organisationer att analysera kommunikation i sociala nätverk/bloggar/forum mm, att planera strategiskt samt praktiskt implementera aktiviteter inom digital PR.

Vill du ha hjälp med rådgivning inom digital PR och sociala medier så kontakta mig gärna.

Jag har drygt 20 års erfarenhet från PR och kommunikation och har arbetat som konsult på flera PR-byråer, bland annat som nordiskt ansvarig för Digital PR på Burson-Marsteller. Innan dess var jag PR-ansvarig på konsultbolaget Accenture och därefter fyra år som marknadskommunikationsansvarig på advokatbyrån Linklaters. Flera av mina uppdrag har varit inom organisationer som genomgått stora förändringar vad gäller positionering och varumärke.

Jag har även tidigare drivit egen konsultverksamhet inom sociala medier i flera år.

Bloggarna
Min engelskspråkiga blogg Media Culpa var Sveriges första PR-blogg. Den startades redan i februari 2004 och utnämndes senare samma år till Sveriges femte mest inflytelserika blogg av Observer (nuvarande Cision). Den har också uppmärksammats internationellt och rankas bland annat av Invesp Corp som en av världens 30 ledande PR-bloggar. Media Culpa finns också med på den amerikanska reklamtidningen Advertising Age lista Power 150 över världens främsta bloggar inom media och kommunikation.

Den här bloggen, Sociala Medier, startades 2009 för att jag ville ha en sandlåda för att prova olika saker i WordPress och en plattform där jag kunde skriva på svenska. Sedan dess har även Media Culpa förts över från Blogger till WordPress. I maj 2012 utsåg Cision båda mina bloggar bland Sveriges 10 mest inflytelserika bloggar inom reklam och kommunikation. Även 2014 fanns denna blogg med på sjätte plats på Cision lista över bästa kommunikationsbloggar.

Dessutom har jag en reseblogg där jag skriver resetips och lite om fotografering. Du hittar min reseblogg på hanskullin.se.

Gillar du fotografering så kanske du vill följa mig på Instagram: @kullin.

Kurser i sociala medier

För rådgivning inom traditionell PR eller kurser och utbildningar inom digital PR/sociala medier, kontakta mig gärna på mobil 0722-33 10 66 eller e-post: hans [a] kullin.net.

Ray tracing 🌇

Ett inlägg delat av Hans Kullin ✈︎ Travel (@kullin)

Jag nås dessutom via Twitter och här hittar du min profil på LinkedIn.

Sagt om den här bloggen:

På plats nr 1 i bloggaren Pontus Karlssons lista över Sveriges 10 bästa sajter om sociala medier.

Internetworld, mars 2011: 10 trendbloggar om sociala medier.

Läs vidare alla pressklipp om mig och mina bloggar.

13 reaktioner till “Om mig”

 1. Hej,

  Jag heter Ellen Rudbäck och jobbar för ett startup-företag vid namn Teezily (www.teezily.com) baserat i Paris. Vi är ett crowdfoundingföretag startat 2014 som erbjuder möjligheten att skapa och sälja t-shirts via kampanjer online, gratis och riskfritt.

  Vi tror att du har många läsare som skulle vara intresserade av att läsa om vårt koncept, och är därför intresserade av att publicera en artikel på din blogg.

  Hör gärna av dig om du skulle vara intresserade av ett samarbete.

  Med vänliga hälsningar,

 2. Hej,

  kände sedan tidigare till det där att man inte får använda 1. Dela bilden 2. Gilla… för att vara med och vinna i en tävling. Men hur är det med att tagga en vän i en kommentar, bryter det också mot Facebooks regler?

 3. Hej Julia, nej man får inte heller kräva att man ska tagga en vän i kommenterna. Facebook säger att det inte är tillåtet.

 4. Hej,

  Läste någonstans på nätet att du hade en lista på dem 100 största Instagram konton,
  var kan man finna dem?

 5. Hej Thomas, jag har en lista på nästan 300 konton men det är inget jag delar med mig av. Om du har ett affärsintresse kring denna typ av information kan vi säkert komma överens, hör av dig på mejl isåfall.

  Mvh Hans

 6. Hej. Jag hittar ingenstans att vända mig med min fråga, provar om du kanska kan ge mig tips… mitt instagramkonto har blivit återställt, dvs. Jag blev utloggad och när jag loggade in igen var allt som om jag startat ett nytt konto dvs. Helt tomt. Vad har hänt och vad kan jag göra för att få tillbaka min info och bilder? Tacksam för hjälp.

 7. Hej Johan, det var trist att höra. Tyvärr vet jag inte om det är möjligt att få tillbaks ditt gamla innehåll, har inte hört någonstans att det går.

  mvh Hans

 8. Hej! Jag håller på att skriva mitt gymnasiearbete som handlar om Influencer Marketing. Skulle det vara ok att jag använder ett av diagrammet du hade lagt ut i min uppsats?

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *