Antal svenskar på Twitter

Det har varit svårt att klura ut hur många svenskar som använder Twitter. På min engelska blogg Media Culpa gör jag idag en uppföljning på mitt inlägg om svenskar på Twitter från i december. Sysomos som gjort en ny analys menar att en halv procent av alla konton på Twitter är svenska. Eftersom det talas om att Twitter har fler än 58 miljoner användare, så skulle det innebära ca 290.000 svenskar. Tro’t den som vill 😉

5 reaktioner till “Antal svenskar på Twitter”

 1. Om man gör lite dragningar med Google Trends ser man tvärtom att intresset i Sverige har avtagit sedan i somras. Trends är visserligen ett rätt trubbigt verktyg men ger i alla all en indikation på hur intresset utvecklas.

  http://www.google.com/insights/search/#q=twitter&geo=SE&date=today%2012-m&cmpt=q

  Jämfört med Facebook, som fortfarande ökar! Och bloggrelaterade sökningar.

  http://www.google.com/insights/search/#q=twitter%2C%20facebook%2C%20blogg&geo=SE&cmpt=q

  Känns inte som om Twitter i Sverige har ökat i samma utsträckning som i andra länder, och att siffran 0,5 % av alla Twitterkonton är betydligt lägre idag… men det är bara vad jag tror. Som du säger: Tro’t den som vill =)

 2. Hej,
  Jag är lärare i multimedia på Riddarfjärdens Gymnasium på Södermalm i Sthlm och gjorde en helt ovetenskaplig undersökning på mina elever i aug -09 över vilka sociala medier de använder. Jag har 5 klasser, ca 75 elever. Mina elever är 17-18 år gamla och 1/3 bor i innerstaden och resten i närförort. Då visste ungefär 2/3 vad Twitter var för ngt och 2-3 elever totalt twittrade själva. Flera av dem tyckte att Twitter var helt onödigt och kunde inte se någon nytta alls med det, de använde andra kanaler. Nu får jag dock indikationer på att Twitter börjar bli populärt även i denna åldersgrupp och jag tror att det minst är 1-2 st i varje klass som twittrar. Det är kanske inte någon ny trend på gång, fortfarande verkar de tycka att twitter egentligen är onödigt, men det har ändå blivit vanligare. Ja, det var bara en iakttagelse.

  Mvh, Jessica

 3. Tack för din kommentar Jessica. När det gäller ungdomarna har jag en känsla av att det snabbt kan ta fart om det blir en klick som startar med Twitter. Men det kräver förstås att de prövar först och att de ser en nytta.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *