Twitter börjar visa tweets från konton du inte följer

En av Twitters grundpelare har varit att endast visa tweets från konton som du själv har valt att följa. De enda undantagen har varit annonserade/sponsrade tweets och i viss mån retweets från konton du följer (beroende på hur man ser på det). Detta kan vara på väg att ändras då Twitter nu testar att visa tweets även från konton som du inte följer. För ett antal användare visas just nu även vissa tweets som de du följer har favoritmarkerat eller som de helt enkelt bara följer.

tweet1

tweet2

En annan underlig förändring är att tweets ”från Twitter” visas, se nedan. Varför dessa valts ut specifikt vet vi inte.

tweet3

Testet har orsaket en hel del missnöje från användarna. Inte minst för att förutsättningarna för favoritmarkeringar ändrats. Ofta används dessa antingen som ett sätt att visa att man gillar eller håller med en tweet eller för att spara som ett bokmärke. Nu blir plötsligt favoritmarkeringarna mer publika och mer lika retweets. Några exempel på reaktioner:

En intressant aspekt när det gäller dessa förändringar är också vilka tweets som väljs ut att visas för oss, eftersom det uppenbarligen sker ett urval. Än så länge så tycks tweets från medier ranka högt liksom tweets som redan retweetats och/eller favoritmarkerats.

Vi får avvakta och se om förändringarna införs. Vad tycker ni? Bra eller dåligt? Läs gärna mer på the Next Web.

2 reaktioner till “Twitter börjar visa tweets från konton du inte följer”

  1. Jag kan egentligen tycka det är bra att Twitter börjar tänka i termer av vilka tweets som användarna faktiskt vill se. Ett av problemet med Twitter, tycker jag personligen, är ju att hitta guldkornen bland alla tweets. Samtidigt tror jag Twitter behöver vara mer transparenta med urvalet och även ge användare större möjlighet att anpassa vad som dyker upp i flödet.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *