Snapchat favorit bland sociala medier för tonåringar i USA

snapchat

Snapchat och Instagram är fortfarande favoriter bland sociala medier om man frågar amerikanska tonåringar. Det visar en ny undersökning från finansföretaget Piper Jaffray.

Instagram ökar i popularitet

Frågan som är ställd är ”vilken är din favoritplattform bland sociala medier” så självklart kan man vara aktiv på flera plattformar, men här tvingas man ange den som man gillar mest. Även om Snapchat varit störst under mer än 2,5 år så har dess utveckling planat ut. Istället tar Instagram in andelar och växer i popularitet.

Främst är det på bekostnad av Facebook och Twitter, som stadigt minskar i popularitet. Twitter har varit på nedåtgående sedan våren 2013, när det faktiskt var det mest populära sociala nätverket bland amerikanska tonåringar, enligt den här statistiken.

Favoritplattform i sociala medier för tonåringar i USA

Siffrorna påminner om hur det ser ut bland svenska ungdomar. Enligt den senaste rapporten ”Svenskarna och Internet 2018” så är det Snapchat som toppar det dagliga användandet i de lägre tonåren, följt av Instagram. Facebook är inte alls lika vanligt att använda varje dag. Rapporten finns att läsa som pdf här.

svenskarna och internet 2018

I gruppen mellan 16 och 25 år är plötsligt Facebook nästan lika vanligt som de två övriga.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *