Västervik lockar med sociala medier

Västerviks kommun använder sociala medier i sin nylanserade turistportal på www.vastervik.com för att locka besökare till kommunen. Turistbyrån bloggar (intressant nog på blogg.se) och den nya sajten involverar kommunens besökare som kan ladda upp sina upplevelser på sajten, såväl berättelser som bilder och YouTube-videos. För att uppmuntra turister att dela med sig på sajten delas det varje månad ut priser till flitiga deltagare. Enligt uppgift ska sidan också inkludera Twitter-kommentarer, vilket jag också såg när jag tittade in i fredags, men just nu är de inte synliga. Västerviks kommun twittrar på www.twitter.com/vastervik för övrigt.

– Genom att vi involverar besökarna mer tror vi att Vastervik.com kommer få en högre trovärdighet. Det är dessutom mer spännande att läsa andra besökares personliga skildringar än reklamtexter, säger Stina Ericsson, turistchef i Västervik.

Jag kan bara hålla med. Man verkar överlag ha jobbat mycket med att försöka stimulera interaktivitet. Till exempel kan man både kommentera och rekommendera olika inlägg som restaurangtips. Utan att ha dykt alltför djupt ner i de olika avdelningarna tycker jag ändå att man kan konstatera att det är en frisk satsning på moderna verktyg för att bygga engagemang hos besökarna.

5 reaktioner till “Västervik lockar med sociala medier”

  1. Tack så mycket. Mitt enda problem med temat är att jag inte fått till rätt formatering på framsidan, vilket gör att radbrytningar, citat och bilder inte syns på rätt sätt. Men jag ska väl lösa det på något vis.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *