Förlag vill censurera debatt på Flashback och bloggar

Ett förlag som heter Spionförlaget skickade på midsommarafton (!) ut ett pressmeddelande om att de inte tillåter (!) debatt kring en av deras böcker på Flashback eller på bloggar. 

”Stan Emiroffs storslagna spionepos ”Memoirs of a Business Spy”, spionmemoarerna, får ej diskuteras på det svenska forumet Flashback. Beslutet har fattats av Spionförlaget som äger rättigheterna till boken. De två s k trådar om spionmemoarerna som fram till för några dagar sedan funnits att beskåda på Flashback har nu tagits bort, inkl loggarna. Spionförlaget förklarar problematiken nedan.”

Boken verkar inte ha fått någon publicitet i traditionella medier och det här luktar länkbete lång väg, i syfte att få bloggare att skriva om boken istället. Jag har svårt att tro att det överhuvud taget går att ta bort diskussionstrådar från Flashback och om förlaget har för avsikt att jaga anonyma bloggare, då lär de ha en del svårigheter att ta i tu med. Men förhoppningsvis är det inte så många fler utöver undertecknad som nappar på detta försök till publicitet utan att vi istället gör som de vill – struntar i att diskutera boken.

Uppdaterad: Jag som är lite konspiratoriskt lagd undrar ju förstås vilka de 6 anonyma bloggare är som plötsligt börjat blogga om boken så att den nu placeras högt på Knuff.se. Lägg märke till att flera av bloggarna bara har ett enda inlägg. Sedan får du dra dina egna slutsatser.

3 reaktioner till “Förlag vill censurera debatt på Flashback och bloggar”

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *