Twittrande flygbolag fick fler följeslagare

Under flygkaoset i Europa som orsakades av askmolnet från vulkanutbrottet på Island agerade många flygbolag, flygplatser, resebolag och andra aktörer mycket professionellt med att kommunicera via Twitter och Facebook. Arlandas Twitter-konto var en ständig källa (en av de bästa?) till korrekt och snabb information om flygläget. De bolag som varit aktiva har fått ett kraftigt antal nya följeslagare i de sociala medierna. SAS och Norwegian uppger att de fått 7.000 nya fans var på Facebook och flygplatser som Heathrow och Manchester Airport har dubblat antalet följeslagare på Twitter på bara en vecka.

Men alla flygbolag har inte varit aktiva i dessa kanaler. Till exempel Malmö Aviation har inget Twitter-konto (åtminstone inget som går att hitta enkelt) och man är inte aktiva på Facebook heller. Företagets sida har endast 12 fans. Trots att Malmö Aviations tagline är ”Vi bryr oss” så utnyttjar man inte moderna kanaler till att visa för sina kunder att man bryr sig. Sådant kan straffa sig i längden, för en redan krishärjad bransch.

4 reaktioner till “Twittrande flygbolag fick fler följeslagare”

  1. Visst är det fantastiskt med de sociala medierna. Det är svårt att tänka sig hur det var innan webben fanns. Det här är bara fortsättningen på den revolution som vi är mitt inne i.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *