Söndagstips 10/10/24 – Sverige runt i sociala medier

Här kommer några korta kommentarer kring intressanta nyheter från veckan som gått:

Hemköp ska satsa på sociala medier
I en artikel i ICA-nyheter berättar Hemköps vd Ola Andersson att företaget ska göra en satsning på digitala och sociala medier. Det kan säkert utveckla företagets kommunikation då de idag inte är aktiva på Twitter eller Facebook. På Twitter finns ett vilande konto som heter @hemkop, men det är oklart om det är företaget som ligger bakom. En mycket kort sökning i sociala medier gjorde också att jag hittade ett och annat som företaget bör agera på omgående. Det är med andra ord hög tid för Hemköp att agera.

Sveriges första landshövding på Facebook
Dalarnas Tidningar skriver att Dalarnas landshövding Maria Norrfalk blir första landshövding i Sverige med en officiell Facebook-sida. Även Länsstyrelsen säger sig vara först med en sida på Facebook.

– Vi är den första Länsstyrelsen som har en officiell Facebook-sida, säger Anders Rosén, informationschef på Länsstyrelsen Dalarna.

TTELA: Samlar för att alla ska få julklappar
I Trollhättan pågår ett hjälpprojekt där elva elever på barn- och fritidsprogrammet samlar ihop leksaker som de ska skänka till behövande familjer i närområdet. Insamlingen stöds av aktiviteter på Facebook och en nystartad blogg.

Internetworld: Hon vill att eleverna ska använda Facebook
Eva Ossiansson är ekonomie doktor och forskare vid Centrum för Konsumtionsvetenskap på Handelshögskolan vid Göteborgs universitet. Hon ville se vad som hände om man använde sociala medier som Facebook i undervisningen. Kommunikationen blev mer  jämlik och det påverkar även relationen utanför de sociala medierna, enligt Ossiansson.

Vårdförbundet Gotland utmanar andra lokalavdelningar på Facebook
Vårdförbundets tidning Vårdfokus skriver att dess första lokalavdelningen har startat en Facebook-sida. Gotlands-avdelningen utmanar även de andra avdelningarna inom Vårdförbundet att följa efter.

Sociala medier på agendan på Hästföretagarforum 2011
Även hästföretagare kan använda sociala medier förstås. Hästmagazinet berättar att sociala medier står på agendan på nästa års Hästföretagarforum i anslutning till Göteborg Horse Show. Eventet går av stapeln 24 februari 2011.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *