X (Twitter) inför tre olika prisnivåer på prenumerationer

Elon Musk kämpar på med att försöka få rätsida på X (före detta Twitter) och dess ekonomi. Det går väl sådär kan man konstatera från sidlinjen. Den senaste tiden har allt fler röster höjts för att plattformen, som länge varit sociala mediers bad boy, har nått nya lägstanivåer gällande hatiska kommentarer, falska nyheter och toxiskt innehåll.

Den senaste i raden av Musks förändringar är att införa tre nivåer av prenumerationstjänster. Den lägsta nivå kostar i Sverige 31 kr per månad och ger vissa fördelar över gratisversionen, men dock ingen blå bock.

Nivå två är den ”vanliga” premiumtjänsten, även kallad verifierat konto. Den kostar för närvarande 83 kr per månad och ger bland annat en blå bock samt halverad mängd annonser.

Därutöver så introduceras Premium+, en dubbelt så dyr prenumeration som idag kostar 166 kr per månad. Den ger en helt reklamfri version av X.

De tre nivåerna ger också olika mycket extra synlighet i flödet, eller svarsboost som man kallar det här.

Sorry Elon. För lite, för sent

Jag tror inte att detta kommer att leda till några jättestora ökningar i antalet betalande prenumeranter. Det är lite för sent för det här och Musk har genom sitt eget agerande och sina beslut förstört mycket av plattformen. Jag som hade ett verifierat konto sedan tidigare hade absolut kunnat betala 83 kr per månad för att få behålla den stämpeln och kanske få ytterligare några extra funktioner. Men många tänker nog som jag idag att värdet av den extra funktionaliteten är för liten och dessutom så har många ingen lust att ge Elon Musk några pengar alls, mycket på grund av hans radikala åsikter och den typ av innehåll som han välkomnar och lyfter på X.

Nej Elon, så länge det går att använda X/Twitter gratis så får du inte en krona av mig.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *