Jun 30, 2011

Statistik: 55 fascinerande fakta om sociala medier i Sverige

Jag har sammanställt lite intressant statistik över sociala medier i Sverige. I presentationen nedan finns 55 fascinerande fakta om svenskarnas användning av Facebook, Twitter, YouTube, bloggar och en del annat. Har ni tips på fler statistikuppgifter som bör inkluderas i en uppdaterad version så ange gärna detta i kommentarsfältet.

9 Comments

 • Tips: 55 kul fakta om sociala medier i Sverige…

  Sociala medier kallar vi ”proffs” det, men jag är osäker på om gemene svensk känner till termen när de hänger på Facebook. För det gör de verkligen. Hans Kullin har satt samman en presentation över 55 fascinerande fakta om sociala medier i …

 • Hejsan,

  Tack för en väldigt bra och intressant sammanställning. Ett par kommentarer:

  1. Statistiken från Nordicom är 9-79 år inte 7-79 år
  2. Kissies.se är större är Kenza se är bla hhttp://www.kiaindex.net/

  Allt gott

  /Joakim

 • Tack för kommentaren Joakim. Har justerat presentationen enligt ovan och dessutom gjort länkarna till källorna lite tydligare.

 • […] för att kolla lite skillnaderna vilken de använder mest. Lite indikation får man kanske från Statistik2011 Som säger att under 2011 har 21 000 checkat in via Gowalla och 9 000 foursquare på Arlanda. […]

 • Intressant statistik, tack för sammanställningen. Undrar dock varför blandningen av procent och ”1 av 2”, är det inte bättre att köra procent konsekvent?

 • Tack Johan. Tyckte helt enkelt att det hade blivit lite tråkigt att ha varje slide exakt lika, sedan var det också mer lämpat med tex ”0 av 21” för ett par av bilderna i slutet av presentationen.

 • Tack för svaret! (Finns det inget sätt att bevaka nya kommentarer på posten?)
  Jag förstår den estetiska tanken, men tycker fortfarande att det kan bli missvisande. Tror att många uppfattar t.ex. ”2 av 3” som mer än ”66%”. Har dock inga belägg för detta, bara en magkänsla. :)

  Tack för en bra blogg, f.ö.

 • Tack Johan. Kan ju säga det också att statistiken från tex Sthlms Handelskammare säger just en tredjedel. Då måste jag skriva en av tre eftersom jag inte vet om det var exakt 33% eller om det kanske var 34 eller 32 och de har avrundat.

 • […] Statistik visar att 48 procent av nordiska företag använder sociala nätverk och sociala medier för att hitta nya kunder eller uppdrag. 60 procent av kommuner, landsting och regioner använder sociala medier i sitt arbete och ett av två börsbolag följer sociala medier som en del av sin krisberedskap. Enligt en undersökning använder 91 procent av svenska journalister sociala medier i sitt arbete. […]

Leave a comment

Arkiv