Loreen gör Euphoria-video av fansens Instagram-bilder

Det finns flera kreativa exempel på hur musiker och artister bjuder in fans att medverka i skapandet av till exempel videor. The Shins skapade en video från en konsert, helt baserad på material filmat och fotograferat av fansen i publiken.

Ett annat exempel är det skotska bandet Twin Atlantic som bjöd in fans att publicera bilder i foto-appen Instagram med hashtag #freetwinatlantic. Bilderna inkluderades sedan i en poster som man kunde köpa via bandets sajt. Genom att delta kunde fansen också låsa upp extramaterial på sajten.

loreen instagram

I samband med finalen i Eurovision Song Contest i Baku, bjuder nu svenska Loreen in sina fans att lägga upp bilder på Instagram med etiketten #loreen12p. Bilderna bör relatera till något i texten till ”Euphoria” och de bästa bilderna kommer sedan att inkluderas i den officiella ”Loreenstagram”-videon.

Om du inte själv har installerat Instagram på din mobiltelefon så kan du ändå titta på alla bilderna här: #loreen12p.

3 reaktioner till “Loreen gör Euphoria-video av fansens Instagram-bilder”

  1. Hade inte hört talas om Loreens idé, men det är ju skitsmart att använda instagram på det sättet. Kommer ihåg att The Rocket Summer gjorde en fan-musikvideo för ”You Gotta Believe” när den kom för ett par år sedan, som blev en succé: http://www.youtube.com/watch?v=bF7AxTmwqtE

    Det blir så personligt när man gör en sådan interaktiv upplevelse. Man bjuder in sina fans till att bli en del av ens verk, och som deltagare får man en närmare relation till artisten.

    Bra blogg!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *