Sociala bokmärken allt viktigare i mobilen

Allt fler surfar via mobiltelefonen och en sak som jag reagerat på när jag läser artiklar och blogginlägg på mobilen är att jag ofta vill spara eller dela med mig av de bästa länkarna. Inte sällan får man bra tips på läsvärd information via Twitter eller Jaiku men problem uppstår när jag till exempel vill spara länken till Delicious. På datorn är det inget problem för där kan jag enkelt spara länken i Delicious eller som favorit i IE, eller till och med skriva ut artikeln på papper. Allt oftare delar jag också med mig av intressanta länkar via Twitter, Friendfeed eller Facebook. Men i telefonen är det så mycket svårare, åtminstone så länge inte sidan jag besöker innehåller sociala bokmärken. Jag har inte lyckats hitta någon statistik på om användandet av sociala bokmärken har ökat, men en god gissning är att det kommer att bli allt viktigare ju mer vi mobilsurfar.

2 reaktioner till “Sociala bokmärken allt viktigare i mobilen”

  1. Klok reflektion som jag själv hamnar i dagligen. Personligen försöker jag lösa det med Share funktionen i Google Reader och Favorites i Twitter (varianter av sociala bokmärken). Båda dessa funkar i de flesta olika mobila klienter. Hindret ligger förstås i hur spritt användandet av dessa funktioner är hos de som söker info. Facebook och del.icio.us är ju vida mer spridda samt att posta ut i länkar i Twitter etc via dessa är fortfarande inte det lättaste.

    Men utvecklingen lär nog föra oss dit, just denna utveckling går ju verkligen fort just nu.

  2. En lösning innan det blir integrerat i respektive mobilklient kan vara http://smub.it Enkel att posta vidare från mobilen. Snubblade på den precis efter att jag postat förra kommentaren, så sorry för dubbelpostning.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *