Technorati lanserar Twittorati

En gång var Technorati en utmärkt sajt för att hålla koll på vem som länkade till vad och vilka bloggare som var inflytelserika. Men med tiden har sidan allt mer tappat i relevans särskilt för oss i Sverige som fått egna och i många avseenden bättre verktyg för att hålla koll på den svenska bloggosfären. Sajter som Twingly gör jobbet väl så bra som Technorati någon gång gjort det och mer därtill. I takt med att allt mer tid läggs på mikrobloggar så har Technoratis inflytande minskat allt mer.

I ett försök att hänga med i utvecklingen lanserar de nu Twittorati, en sajt som inledningsvis visar tweets på Twitter från de 100 mest inflytelserika bloggarna på Technoratis ranking. Vitsen verkar vara att koppla ihop tunga bloggare och trender på Twitter men jag har lite svårt att se den verkliga nyttan av detta. Visst, är du sjukligt intresserad av amerikansk politik och/eller IT-prylar och annat internet-relaterat så kan det vara bra att få koll på vad de ledande bloggarna twittrar om, men annars är jag tveksam. Dessutom är det isåfall bättre att välja ut ett par av dem och följa dem på Twitter direkt.

Twittorati listar också trender i form av vilka länkar dessa blogg-experter twittrar om, men även här är nyttan tveksam. De flesta länkar har bara förekommit 2-3 gånger och de allra populäraste länkarna har omnämnst ca 8 gånger. Men som så ofta i de sociala medierna så har jag redan sett dessa länkar bland de personer jag följer på Twitter. Nyheterna har redan hittat mig. Dessutom finns det bättre sätt att hålla koll på trender på Twitter då det finns en mängd sajter som ordnar den saken, t ex Twitters egen sökfunktion.

Tydligen finns planer på att utveckla sidan, vilket nog är nödvändigt, för i nuvarande form övertygar inte Twittorati.

”Users can filter tweets by topic, see most-tweeted blog posts and compare blogosphere and Twitter trends. ”Writer pages” also display each tweeter’s blogs as well as Twitter data and Technorati Authority. Twittorati currently only features tweets from Technorati’s Top 100 Bloggers, but the companies plan to incorporate other active bloggers over time.”

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *