Varumärket Frigolit till salu på Blocket

Har du en sådär 20.000 kronor som ligger och skräpar och du inte vet vad du ska göra av så kan du lägga ett bud på ett av våra mest kända varumärken. Det nästan 60 år gamla varumärket Frigolit är nämligen till salu på Blocket. Företaget Paroc äger rättigheterna till Frigolit, som är namnet på en form av vit cellplast, och de verkar vilja renodla verksamheten och fokusera på andra varumärken istället.

Många av de gamla varumärkena i deras verksamhet har funnits med av historiska skäl och är idag inaktuella, skriver man.

– Exempelvis anser vi inte att Frigolit har, eller förknippas, med de egenskaper som Paroc idag står för. Och kanske kan varumärket komma till bättre användning hos någon annan, säger Mats Wiktorsson, ansvarig för marknadsföring.

frigolit varumärke

Det är onekligen lite annorlunda att ett varumärke som är så känt att det nästan degenererat läggs upp på auktion på Blocket. Utropspriset är 20.000 kronor och både företag och privatpersoner är välkomna att bjuda från och med i morgon.

Tja, kanske man skulle ta och slå till?

Uppdaterat: Paroc säljer även rätten till varumärket Rockwool i Sverige.

4 reaktioner till “Varumärket Frigolit till salu på Blocket”

  1. Intressant. Är inte så kunglig kring värdering av varumärken men är inte det där väldigt lite pengar? Tjugo lappar är ju nästan på nivån att man kan göra något roligt med polarna….

    Frågan är iofs vad man skulle kunna göra med det. Precis som du säger, degenererat och krasst sett förmodligen relativt meningslöst inom industrin. Spontant borde det användas direkt mot oss privata slutkonsumenter då vi överlag (vill jag i alla fall tro) har rätt dålig koll på namnen runtomkring.

    Men 20 lax… jösses.

  2. Ja, det är ju visserligen en auktion så priset lär väl gå upp. Men det ska bli intressant att se vad det slutar på.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *