Nytt jobb – jag går till Sermo Consulting

Under 2009 har allt fler områden och tjänster inom sociala medier blivit mer och mer mainstream. Andelen nätanvändare som någon gång läser en blogg växer stadigt (2009 var det 40% eller mer i åldrarna 12-45 år) och Facebook har nu samlat fler än 3 miljoner svenska medlemmar. Antalet företag och organisationer som faktiskt börjat använda sociala medier i sin marknadsföring, kundsupport och rekrytering växer också. Och med tanke på den stadiga tillväxten så talar mycket för att 2010 blir året då vi får se allt smartare lösningar för att driva opinion, försäljning eller varumärkespositionering med hjälp av digital kommunikation.
 
PR-byråerna har enligt min mening varit väl positionerade för att hjälpa sina kunder vårda och utveckla sina varumärken i sociala medier. PR-konsulter var tidigt ute och diskuterade och lärde sig om bloggar, Twitter och sociala nätverk. Jag satt också med i årets Spinn-jury och kunde glädjande nog se en stor mängd bidrag där de sociala medierna hade en central roll i hela kampanjen.
 
 Jag tror att det finns goda möjligheter att digital PR blir ett mycket starkt tillväxtområde för PR-byråer under 2010, men också att det kommer att krävas fördjupad kompetens för att verkligen kunna utnyttja de sociala mediernas fulla potential, inte minst teknisk kompetens. Kan inte PR-byråerna tillgodogöra sig denna kompetens finns en klar risk att stora delar av budgetarna tas över av reklam- och webbyråer.
 
Med detta resonemang som bakgrund känns det därför bra att kunna berätta att jag ska byta arbete och slå mina påsar ihop med ett antal smarta personer på Sermo Consulting, en nischbyrå med gedigen erfarenhet inom online corporate communications. Sermo är just nu 10 konsulter i Norge och blir 5 med mig i Sverige, så med totalt 15 konsulter är de en betydande spelare i Norden när det gäller corporate communications online.
 
Jag räknar med att dra igång i januari nästa år och hoppas självklart få möjlighet att fortsätta jobba med riktigt roliga kommunikationsuppdrag som utnyttjar sociala medier.

14 reaktioner till “Nytt jobb – jag går till Sermo Consulting”

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *