Sjöbo gör satsning på sociala medier

Sjöbo kommun i Skåne gör nu en storsatsning på att kommunicera via sociala medier. Initiativet omfattar bland annat en YouTube-kanal som ska visa vill Sjöbos möjligheter och storslagna natur.

– Vi måste hänga med i tiden och använda nya kanaler för att nå ut både till kommunens befolkning och till nya invånare. Sociala medier är speciellt viktigt när man ska kommunicera med de yngre, säger informatören Marie Nordgren.

På Facebook finns hittills tre grupper: Sjöbo Konsthall, Biograf Flora och organisationen Uti Sjöbo. Den sistnämnda har även en blogg sedan tidigare. För exakt ett år sedan skrev jag om Västerviks satsning på sociala medier och det blir allt vanligare att kommuner tar ett sammanhållet grepp om dessa kanaler för att kommunicera med kommuninvånare, turister och andra intressenter.

PS. Varför, varför kan inte Skånskan länka till de olika sajterna när man skriver en artikel om sociala medier? Den här icke-länkningsinställningen är en riktigt dålig service till läsarna, dvs de som (tillsammans med annonsörerna) betalar för tidningens hela verksamhet. Underkänt.

5 reaktioner till “Sjöbo gör satsning på sociala medier”

  1. Kul att se ett exempel på en kommun som verkligen vill satsa! Men jag håller med dig om antilänkningsinställningen – det är alldeles för många tidningar som missar det, och det är så irriterande. Varför? Har de bara inte tänkt på det, eller skiter de verkligen i det?

  2. Spännande och intressant!

    Tycker kommunen har helt rätt i att det är ett av de bättre sätten att kommunicera med de unga. Kom igen? Varför skulle man annars kika in på tex. kommunens hemsida?

    Kommer bli kul och följa projektet, liknar lite en satsning inom Örebro http://www.socialaorebro.se

    Någon som har lite data/fakta om hur många människor det bor i Sjöbo-området? Kan ju vara kul och veta.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *