En halv miljon svenskar medlemmar på Google+

De amerikanska företag som ligger bakom många av de populäraste tjänsterna inom sociala medier är inte särskilt kommunikativa när det gäller hur deras användare ser ut. Därför tvingas vi förlita oss på externa undersökningar eller rena gissningar för att få en uppfattning om hur många svenskar som finns på Twitter, till exempel. Nu finns det för första gången en uppskattning av hur många svenskar som är medlemmar på Google+. Enligt uppgifter från sajten Plus Demographics så är 502.000 svenskar medlemmar på Googles sociala nätverk. Statistiken baseras enligt uppgift på data från 90 miljoner profiler på det sociala nätverket.

Enligt statistiken är det flest män som är medlemmar, hela tre fjärdedelar av de svenska användarna är män.

googleplus sverige

Majoriteten, eller 51,9% av användarna är mellan 18 och 24 år. Notera dock att Plus Demographics har beräknat dessa siffror själva och inte tagit med målgruppen under 18 år.

googleplus sverige ålder

Andra data från undersökningen visar bland annat att Ericsson, Logica och Teliasonera är de arbetsgivare flest angivit. Student är det vanligaste ”yrket” och Stockholm är den stad med flest användare (36,9% av medlemmarna).

Hur trovärdig undersökningen är, är svårt att avgöra. Plus Demographics hävdar att man spårat profiler i Google+ sedan lanseringen. Den viktiga frågan om hur många av de uppskattningsvis 502.000 svenskarna som registrerat sig på Google+ som är aktiva får vi dock inget svar på. Jag gissar att den siffran är väldigt låg.

Tack till Morten Myrstad som tipsade mig om undersökningen.

En kommentar till “En halv miljon svenskar medlemmar på Google+”

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *