Infografik: Socialdemokraterna vs Moderaterna på Twitter

Kampen är väldigt jämn om vilket parti av Socialdemokraterna och Moderaterna som är störst på Twitter. Partierna har nästan lika många följare och följer själva ungefär lika många konton. Men baserat på den senaste månadens aktiviteter, skapas mer engagemang kring Moderaternas tweets. Båda partierna twittrar flitigast på fredagar, av någon anledning.

Infografiken nedan är skapad med hjälp av visual.ly.

Pin It

infographic twitter moderaterna socialdemokraterna

2 reaktioner till “Infografik: Socialdemokraterna vs Moderaterna på Twitter”

  1. Intressant angående var followers befinner sig. Att nästan hälften är i Nordamerika, betyder det att det är fejkonton eller är det helt enkelt default-inställningar i twitter som vissa valt att ignorera?

    Med fejkkonton tänker jag mig konton som scriptats från partierna i fråga eller av andra users/företag för att få söka followers genom scripting

  2. Jag tror bara att Twitter har svårt att avgöra plats för de som inte fyllt i någon info i sin bio. Tittar man på t ex Socialdemokraternas followers så är det många som inte fyllt i något alls i sin beskrivning och kanske då Twitter anger US som default. Jag vet faktiskt inte. Att någon med flit skulle skapa fejkkonton för att få fler followers håller jag som helt uteslutet.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *