Så ser du hur länge du varit på Instagram

statigram logoVi var några som pratade om Instagram idag på Twitter och diskussionen berörde en stund bland annat hur man kunde se när man blev medlem på Instagram. Exakt när man registrerade sig vet jag inte hur man ser, annat än om man möjligen har kvar något mejl från dem. Men du kan se när ditt första foto laddades upp. Det är lite stökigt att göra, men gå in på sajten Statigr.am och logga in med ditt Instagram-id. Gå sedan till ”My photos” och bläddra dig ned till den allra första bilden. Har du många bilder så tar det en liten stund.

Mitt första foto laddades upp för snart två år sedan, den 16 november 2010 när jag var på en bloggträff i Wien.

En annan fråga vi diskuterade var om man kunde se vilket nummer i ordningen man hade, alltså hur många andra som blivit medlemmar innan man själv. Och det gick om man var bland de första 27-28 miljonerna användare. Instagram ändrade nämligen hur man tilldelade varje användare ett id, av en händelse bara ett par veckor efter jag hade bloggat om deras utveckling, ett inlägg jag tog fram med hjälp av medlemmarnas id-nummer. Id tilldelades i en linjär serie där varje ny fick numret efter den tidigare. I stort sett fungerade det så, vilket också bekräftades av att Instagram bloggade om samma siffror som jag hade räknat ut.

Men om du var bland dessa första 27 miljoner så kan du gå in på dina bilder på ditt konto på Statigram och klicka på en bild, vilken som helst. Den sista nummerserien i webbadressen är ditt unika Instagram-id, i mitt fall 698 164:

http://statigr.am/viewer.php#/detail/4535636_698164

Min profil på Statigram hittar ni här: http://statigr.am/viewer.php#/user/698164/

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *