Så blockerar du spam på Instagram

Det har varit ganska lugnt med spamkommentarer på Instagram en tid, men alldeles nyligen kom en ny våg med spam. Konton som marknadsför falska följare spammar dina bilder, vanligtvis med två kommentarer efter varandra med uppmaning att titta på deras konto.

Om du anmäler dessa konton som spam så har Instagram gjort en sak som jag inte noterat tidigare. De inte bara tar ner dessa konton relativt snabbt, de berättar också för dem som anmält att de gjort det. En mycket bra feedback tycker jag.

Du ser det som en notis bland dina andra aviseringar, se nedan.

Klickar du in på aviseringen ser du i detalj att kontot tagits bort.

Så stoppar du spamkommenterar

Ett sätt att slippa dessa kommentarer är att blockera alla kommentarer som innehåller ett visst ord. Eftersom det spam som just nu förekommer innehåller samma ord så är det lätt att blocka. Bara gå in i inställningarna och gå till ”kommentarer”. Där kan du fylla i ord som tex ”followers” eller ”check” (som i check my profile). Då kommer de aldrig att synas på dina Instagram-bilder.

Fotnot: du hittar mig på Instagram som @kullin

Cool patterns – shot on the frozen bay outside of #Täby #Sweden

Ett inlägg delat av Hans Kullin (@kullin)

4 reaktioner till “Så blockerar du spam på Instagram”

  1. Får spam till mitt instagram / får meddelande angående Ray Ban solglasögon

  2. Kan ni ta bort kontot på instagram kontot heter sara_catarina22 snälla för det är spam konton som följer det konto och de ska anmälas och tas bort

  3. Hej, jag kan inte göra något åt olika spamkonton. Om man har problem med spam så kan man gå in och anmäla dem till Instagram själv.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *