Twitter är tydligen på dekis

Realtid.se skriver i en beundransvärt skarpsint analys den 16 april att kändisarna spolar Twitter.

”Trendfenomenet Twitter har stött på patrull. Realtid.se har koll på vilka kändisar som överger twittrandet. Upp som sol och ner som pannkaka? Ja, kanske för nu börjar flera av landets trendkänsligare medborgare tröttna på modeflugan Twitter.”

Man undrar vilken research som har föregått denna begåvade slutsats, särskilt då hela Twitter-världen just den 16 april gick och väntade på om Ashton Kutcher skulle lyckas slå CNN i kampen om att bli först med en miljon vänner på Twitter (Kutcher vann). Dagen efter började Oprah Winfrey twittra och har över helgen samlat 380 000 följeslagare. Ja, om Henrik Schyffert slutat twittra då är det ju tveklöst så att kändisarna överger Twitter.

Samma sluga logik har tidigare tillämpats på bloggen, då till exempel någon journalist slutat blogga, ja då utropades bloggens snara död och utrotning. Så funkar det förstås inte.

För er som av ovanstående inte överbevisats om kändisarnas fortsatta tillströmning till Twitter rekommenderas en titt på artisten Sofia Talvik som idag berättar om ett gratis remixalbum för Twitter-användare. Så ska en mikroblogg användas.

3 reaktioner till “Twitter är tydligen på dekis”

  1. Har mycket svårt att tro att en kändisflykt skulle ta död på Twitter. Det är ju trots att ett extremt folkligt verktyg som funkar för kommunikation mellan samhällets töntar, jag inräknad, som inte är de minsta intresserade av att följa Henrik Schyffert. Faktum är att jag initialt gjorde misstaget att följa några av ”dem”, vilket snabbt resulterade i ”unfollow”.
    Däremot så är det väl sannolikt att Twitter faller till förmån för något smartare kommunikativt verktyg. God knows.

  2. Hej Kristofer, kul att du hittat hit. När det gäller kändisarnas närvaro på Twitter så är det säkert så att det är precis tvärtom mot vad Realtid skriver. De som först anammar ny teknik är nördarna eller entusiasterna, sedan sprids det till de bredare massor och därefter börjar kändisar, företag, politiker och andra etablerade opinionsbildare flockas. Och det är där vi befinner oss nu. Tror med andra ord snarare att allt fler kändisar kommer lockas av mikrobloggen framöver.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *