Com Hems haveri förstärks på Twitter

Ingen har väl ikväll undgått det stora haveri som drabbat Com Hems kunder. Hela Com Hems nät släcktes av ett stort strömavbrott vid 20-tiden ikväll och drabbade en halv miljon digitaltv-kunder, speciellt de som bänkat sig för att följa Champions League-seminfinalen mellan Arsenal och Manchester United. På Twitter utbröt en formidabel storm av arga kommentarer när folk inte kunde se matchen.

Haveriet gjorde också att Com Hems hemsida gick ner och den är fortfarande nere kl 22 ikväll, så det har inte varit lätt för abonnenterna att få tillgång till information. Hela situationen är naturligtvis en mardröm för företaget. Så om alla ens egna kanaler för extern krisinformation är oanvändbara är det förstås bra att ha en extern kanal att tillgå, till exempel Twitter. Många som kommenterar händelsen finns redan där och en del vänder sig säkert efter en företagskanal på Twitter. Tyvärr är det konto som man kan förvänta sig, www.twitter.com/comhem, kapat av någon individ som istället retweetar negativa inlägg om Com Hem.

Självklart skulle inte en egen närvaro på Twitter hjälpa Com Hem särskilt mycket i en så svår krissituation som denna, men nog hade det åtminstone varit en möjlighet att snabbare nå ut med lite mer information till kunderna, och ett sätt för företaget att visa medkänsla för kunderna och ansvar för situationen.

Det kommer att bli allt vanligare att konsumenter söker efter företagsinformation på kanaler som Twitter och då gärna på www.twitter.com/företagsnamnet. Har man då inte kontroll över kontot utan det tvärtom sitter en missnöjd kund och sprider negativa inlägg där, då har man än svårare att komma väl ur en krissituation.

Uppdaterat: Via Mikael Zackrisson ser jag att Com Hem idag äntligen registrerat ett konto på Twitter.

9 reaktioner till “Com Hems haveri förstärks på Twitter”

  1. Comhems inkompetens är otrolig. Hur tröga är inte deras webbansvariga som inte ens reggar sin egen twitterkonto? De förtjänar varenda retweet

  2. Snålheten bidrar visheten, som det heter…..

    Av denna anledning skall man undvika s.k “triple play”.

    Dubblering av känslig utrustning på andra platser och UPS:er som fungerar kostar inte mycket. Hoppas detta blir en läxa för Comhem.

    Som konsument skall du alltid tillse att ha tillgång till en analog teleförbindelelse via kopparkabel, ett gammalt hederligt modem, och telefonnummer till en modempool, så du kan ringa upp till Internet.

  3. Comhems brist på agerande och reservkapacitet är samhällsfarlig och det vore intressant att höra Post och Telestyrelsens kommentar. Dom har väl delat ut ngn form av koncession?

  4. ComHems försäljare ringde upp oss dagen efter avbrottet – och erbjöd oss att köpa sportpaket för att vi hade missat matchen!! Helt galet!!! Vi konfronterade honom med det orimliga i detta, men då sa han bara att det var flera som hade gått på det så det funkade uppenbarligen. Crazy. Så så fort jag har kollat upp andra alt så blir det byte – no more ComHem!!!! Skäms.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *