Statistik för sociala medier

Det har publicerats lite statistik om sociala medier i dagarna. IT-företaget Sterias undersökning menar att ”endast 1 av 100 svenska företag använder sociala medier i någon större utsträckning ”. Det framkommer av ett pressmeddelande som distribuerats idag (finns på www.pirab.se men det verkar inte gå att direktlänka). Vad som räknas som stor utsträckning framgår dock inte och personligen tycker jag att det låter väldigt lite, men det kanske är så det ser ut idag. Steria ligger för övrigt bakom Västerviks satsning på sociala medier som jag bloggat om här.

(Full disclosure: Sterias vd Kari Forsén är en gammal kollega till mig.) 

Den andra undersökningen med statistik kommer från SCB (pdf) och den visar att 2,2 miljoner svenskar i åldrarna 16-74 år läst en blogg de senaste tre månaderna (under första kvartalet 2008). Det ska jämföras med den senaste SOM-undersökningen som visade att 1,5 miljoner svenskar läste bloggar varje vecka.

SCB bekräftar tendenser vi tidigare sett, som att fler kvinnor än män bloggar. I åldern 16-24 år är det dubbelt så vanligt bland tjejer som bland killar att blogga (20% mot 10%). Något förvånande är att det är fem gånger så vanligt i kategorin ”1 vuxen med barn” att papporna bloggar än mammorna (11% mot 2%). I kategorin ”2 vuxna med barn” är förhållandet det omvända (5% mot 8%). Kanske de ca 5.000 singelpapporna får utlopp för sina tankar via bloggen, eller hur ska man tolka det?

Via Internetstatistik.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *