H&M och Jimmy Choo toppar Twitter

Dagens lansering av Jimmy Choo for H&M har slagit knockout på modehungriga konsumenter. Även tidigare H&M-samarbeten med kända designers har varit fullträffar, men detta måste vara första gången som ett svenskt varumärke blir så omtalat att det (H&M) till och med ligger överst på trending topics på Twitter, dvs de ord som flest just nu twittrar om. Ett bättre bevis på att det snackas om varumärket går knappast att få. Uträkningar från i somras indikerade att det krävs mellan 1500 och 2000 tweets för att hamna på topplistan och eftersom Twitters tillväxt är så hög är troligen den verkliga siffran ännu högre för att i dagsläget hamna överst.

hm-twitter

H&M är självklart superproffsiga i den här typen av lanseringar. Den enda invänding jag kan ha är att det första som möter besökaren på press-sidan för Jimmy Choo for H&M är en megastor varningsskylt kring upphovsrättsliga aspekter på sajtens bilder. Som bloggare känner man att man knappt vågar använda bilderna över huvud taget, och det är knappast avsikten. Läser man sedan vidare på H&Ms sajt efter bilder så hittar vi texten ”Only accredited journalists are allowed to use images and/or film material from H&M’s media gallery.” Att blocka bloggare från att använda bilder är bara kontraproduktivt. Ursprungligen hade jag lagt in en bild i det här blogginlägget men med den typen av restriktioner så får H&M ingen mer gratisreklam på min blogg idag.

Foto: H & M Hennes & Mauritz AB

En kommentar till “H&M och Jimmy Choo toppar Twitter”

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *