Fler företag flyttar fans till Facebook

Vi ser allt fler exempel på att företag nu väljer att använda Facebook som destination för reklamkampanjer, istället för sin egen webbplats eller en unik kampanjsajt. Naturligtvis beror det på den enorma dragningskraft som Facebook har med sina knappt 4 miljoner svenska medlemmar. Tidigare i år såg vi en annonskampanj för Felix ketchup som slussade intresserade vidare till facebook.com/felix.

Idag hittade jag ytterligare ett exempel, se bilden nedan, från en utomhuskampanj i tunnelbanan i Stockholm. Det är inredningskedjan Granit som lanserar en tävling och där vi som vill veta mer får gå till Granits Facebook-sida.

felixketchup

Granit på Facebook

Tipset är förstås att detta fenomen kommer att växa när företag vill utnyttja dragningskraften i världens största sociala nätverk. Ett råd är dock att inte lägga alla ägg i samma korg. Tänk på att Facebook har en tradition av nyckfulla beslut och att du som företag endast är hyresgäst i deras fastighet. När som helst kan förutsättningarna ändras, så en balans mellan god närvaro på Facebook och egna plattformar är att rekommendera.

Steve Rubel berörde ämnet klokt i mars i år här.

8 reaktioner till “Fler företag flyttar fans till Facebook”

  1. Granits kampanj är step in the right direction. Vi kommer att se den här typen av kampanjer med konsekvensen att bolagen överförar mindre budget till reklambyrå och gör kampanjer på egna ben.

  2. Fast nog har jag en känsla av att en reklambyrå ligger bakom även Granits kampanj. Bara att landningssidan är FB istället för den egna webben. Men kanske vi kan se slutet för kampanjsajter i flash iaf 🙂

  3. Hej!
    Jag har börjat på ett projektarbete om Sociala medier. Tänkte skriva en bok om vad det är först och främst. Sedan hur det var med det förr i tiden och hur det kommer se ut i framtiden.
    Och du kan nog en del om ämnet. Har du någon kommentar om hur det kommer se ut i framtiden med sociala medier?
    Kommer det ta över vår kommunikation helt?

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *