Så får du 3000 kommentarer till din företagsblogg

Företagsbloggar kan ibland vara ganska tråkiga historier. Det är svårt att skriva så intressant för sitt företag att det stimulerar kommentarer och blogglänkar. Men här följer ett aktuellt exempel på ett företag som lyckats generera över 3000 kommentarer till ett inlägg i sin nylanserade blogg. Ving kör just i dagarna igång en satsning på resor till Egypten och i den satsningen drar man nytta av att ha arbetat upp en stor skara ”followers” på bland annat Facebook – mer än 14.000 fans. Som ett inslag i kampanjen har Ving lanserat en Egyptenblogg och en tävling där man kan vinna resor till Egypten.

Problemet är dock att när tusentals fans vädrar möjlighet till gratis resor, ja då ramlar kommentarerna in i en hastighet utan like. För att delta, ska man nämligen lämna en kommentar till blogginlägget. Det visade sig kanske inte vara någon riktigt smart strategi, för med över 3000 kommentarer så kraschar sidan, trots att den enligt uppgift ska ha lagts över på en ny server.

Ving och de övriga resebolagen ligger långt framme när det gäller arbete med sociala medier. Men ”the devil is in the details” och den här tävlingen håller på att gå över styr.

Här är blogginlägget, men varning för att den tar lååång tid att ladda: http://egyptenbloggen.ving.se/tavling/

Uppdaterat: Vingresor har nu ändrat utseende på bloggen så att inte alla kommentarer läggs på samma sida. Nu laddar sidan snabbt igen.

Fotnot: Här kan du läsa min egen reseblogg.

3 reaktioner till “Så får du 3000 kommentarer till din företagsblogg”

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *