Jan Björklund kapad på Twitter

Jag bloggade häromdagen om den falska Zlatan Ibrahimovic på Twitter, som trots att det är lätt att googla fram att kontot är falskt, har fått flera tusen nya followers på ett par månader. Och att kändisar eller företag får sina namn ”kapade” på Twitter är inget ovanligt. Den senaste i raden är folkpartiets partiledare Jan Björklund. I morse skickade folkpartiet ut följande tweet:

Om kontot @janbjorklund är registrerat för att skydda fp mot att kontot används i ont syfte eller för att stoppa Björklund från att twittra, är oklart. Tolkar vi morgonens kommunikation från fp så är det iallafall inte den riktiga Jan Björklund som står bakom. Enligt sajten http://www.whendidyoujointwitter.com/registrerades kontot igår, den 29 augusti 2010, vilket gör mig mycket förvånad att man från fp inte säkrat detta långt tidigare.

Fotnot: Beskrivningen av kontot:

  • Name Jan Björklund (Fp)
  • Location Sverige
  • Web http://www.folkpartiet.se/Jan-Bjorklund/
  • Bio jan.bjorklund@liberal.se #Folkpartiet OBS: ej verifierat konto. Registrerat i förebyggande syfte pga: www.twitter.com/juditburda/status/22457710225

9 reaktioner till “Jan Björklund kapad på Twitter”

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *