Papperstidningen spås dö i Sverige 2025

Ross Dawson är en trendspanare som förutsår papperstidningens död i Sverige till år 2025. Med ”död” menar han att papperstidningar blir ”obetydliga” i sin nuvarande form. Det första land där det sker är USA där papperstidningen försvinner redan 2017, följt av Storbritannien och Island 2019 och Kanada och Norge 2020. Den svenska tidningen på papper ger han alltså knappt 15 år och spår att den är mer eller mindre borta år 2025.

Jag tror kanske inte att han får rätt, men det är ju alltid intressant med folk som sticker ut hakan.

Klicka på bilden för hela kartan och förklaringar till hur Dawson har kommit fram till sina siffror (pdf).

Via TNW.

4 reaktioner till “Papperstidningen spås dö i Sverige 2025”

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *