Rekordtwittrande om Melodifestivalen #mel2011

mel2011 trending topic twitter Redan 20 minuter in på kvällens sändning av Melodifestivalen 2011 började flera personer på Twitter notera att hashtaggen #mel2011 var ett trending topic på Twitter. Tusentals uppdateringar med denna etikett publicerades alltså under loppet av cirka en och en halv timma.

För att få en mer konkret uppfattning om hur många tweets det rörde sig om så tog jag hjälp av tjänsten Twapper Keeper. Tyvärr var jag lite sent ute och drog inte igång den förrän efter ungefär en timma. Under den sista dryga halvimman av tv-sändningen noterades dock 2800 tweets med hashtag #mel2011 vilket torde (en gissning från min sida) vara någon form av svenskt rekord, möjligen med undantag för valdagen i september 2010.

Dessa mello-tweets har arkiverats här: http://twapperkeeper.com/hashtag/mel2011.

Statistiken visade också att 80% (2237) av dessa tweets gjordes av 52% (575) av användarna. De tio flitigaste twittrarna stod för 7% (213) av tweetsen. Flitigast under denna halvimma var David Bergström (http://twitter.com/Davisx3m) med 30 inlägg.

Nytt rekord nästa helg?

Uppdaterat: Via http://liveboard.twingly.com/mel2011 ser vi att det registrerats nästan 14.000 tweets om Melodifestivalen, varav i runda slängar 12.000 innehöll hashtag #mel2011.

11 reaktioner till “Rekordtwittrande om Melodifestivalen #mel2011”

  1. De tio flitigaste twittrarna stod alltså 213 tweets. Då torde jag vara en av dem då jag tryckte iväg 21 st. Det känns ju löite som om man spammar ned sina följare. Men det är så här sociala medier skall fungera! Härligt att Twitter rycker loss lite. /patriklandstrom

  2. Får omvärdera min twitterinsats något efter att ha särskådat statistiken, som endast baseras på den sista halvtimmens twittrande.. Riktigt stark insats av topp-tio gänget 🙂

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *