TV4 satsar på Twitter men är fortfarande avstängda (uppdaterat)

TV4 satsar på sociala medier för flera av sina program. På den här sidan finns länkar till både Twitter-konton och Facebook-sidor för program som Idol, Bygglov, Efter tio, Let’s Dance, Robinson och Talang, för att nämna några. Främst är det @nyhetsmorgon och @tv4idol som lockat ett lite större antal följare på Twitter, 1820 respektive 450 stycken. Lustigt nog verkar inte TV4 redovisa alla kanalens konton på Twitter. Antingen tycker man inte att det är viktigt eller passar in, eller så har man inte någon övergripande koll på sin närvaro. Faktum är att @tv4_play och @tv4uppsala har fler följare än många av de som finns med på kanalens hemsida (480 respektive 745).

Men som jag bloggat om tidigare på min andra blogg Media Culpa, så har TV4:s huvudkonto på Twitter, @tv4se, varit suspenderat sedan november 2010, utan förklaring vare sig från Twitter eller TV4. Det kanske inte vore så mycket att bry sig om, men kanalen hänvisar fortfarande till kontot på sin sajt (se bild nedan). (sidan är nu borttagen, se uppdatering nedan)

tv4 på twitter

Tidigare angavs att kontot var spärrat, men nu uppger Twitter att sidan inte existerar. Dock går det inte att registrera ett nytt konto med samma användarnamn, så om kontot inte är vilande verkar iallafall användarnamnet satt i karantän.

twitter username

När @tv4se suspenderades hade det cirka 1200 följare på Twitter. Det man undrar är förstås om kanalen har för avsikt att få igång kontot igen, annars bör man naturligtvis sluta att marknadsföra det på sin sajt.

Uppdatering: Jag fick svar från TV4.se-redaktionen om detta blogginlägg. Kontot har inte spärrats av Twitter utan aktivt stängts ner av redaktionen för att man fick så mycket frågor och kommentarer till ”hela” TV4 som inte TV4.se hade resurser att hantera. För att slippa ha en massa obesvarade frågor hängande i luften stängdes kontot ned. Kontot har inte marknadsförts aktivt heller på TV4.se då sidan jag hittat var en gammal sida som inte avpublicerats. Den går alltså endast att googla fram, vilket i och för sig inte är så svårt. Det är den första träffen på ”tv4 och Twitter”, efter olika Twitter-konton, där den allra första träffen är det nedlagda @tv4se-kontot. Nu verkar man dock ha avpublicerat denna sida så den lär snart försvinna ur Google.

Listan på sociala medie-konton som jag refererar till ovan innehåller endast de konton som administreras av TV4.se.

2 reaktioner till “TV4 satsar på Twitter men är fortfarande avstängda (uppdaterat)”

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *