Solresor låter kunder recensera hotell via Facebook Comments

Researrangören Solresor har infört Facebook Comments på sin sajt Solresor.se. Det innebär att kunder kan recensera företagets hotell och publicera kommentaren på sajten, men också att de kan publicera sin kommentar i sin logg på Facebook vilket då möjliggör ytterligare spridning och exponering för Solresor, på gott och ont.

– Genom Facebook Comments har vi inte någon som helst kontroll över det som publiceras på vår sajt eller ute på våra kunders Facebook-sidor. Vi väljer ändå denna tjänst då vi vill vara 100 % transparenta och utnyttja de sociala medierna så långt det går, säger Pauline Berndtsson, informationschef på Solresor.

solresor-facebook

Det blir intressant att se hur detta fungerar. I nuläget ser jag ännu inga kommentarer. För att kunna kommentera så måste man vara inloggad på Facebook och det betyder att företaget har valt en lösning som hälften av Sveriges befolkning inte kan använda. Men friskt vågat, hälften vunnit, eller hur?

2 reaktioner till “Solresor låter kunder recensera hotell via Facebook Comments”

  1. Intressant!

    Jag skulle vilja säga ”friskt vågat – allt vunnet(nästan)”. Det är väl så här; av den halvan i vår befolkning som inte har facebook är nog procentdelen av de kommentarsvilliga förhålladevis liten. Vinsten ligger nog större i att sådana som jag kan kommentera utan att behöva skaffa sig ytterligare ett konto eller liknande.

  2. Det är ju lite speciellt att lämna kommentarer via sin Facebook-profil och en del drar sig säkert för det. Men det kan såklart vara en vanesak. Men lite intressant är det att se vilken information som visas när man postat sin kommentar: t ex titel och arbetsgivare. Är det något vi önskar som kunder, egentligen?

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *