Var tredje svensk företagssida på Google+ är inaktiv

För ett par veckor sedan öppnades möjligheten för företag att skapa egna företagssidor på Google+, det nya och snabbt växande sociala nätverket. H&M var ett av de företag som var tidigt ute och öppnade en företagssida. Andra som också skapat sidor är till exempel Apoteket, Com Hem, Ericsson, Headweb och medier som Sveriges Radio och Sundsvalls Tidning.

Aktiviteten på dessa sidor är dock fortfarande låg. Jag har samlat 50 företagssidor i en ”circle” på Google+ och av dessa var det hela 17 sidor som inte lagt in någon uppdatering alls, eller endast ett första inlägg av typen ”nu finns vi på Google Plus”. Totalt har alltså en tredjedel av alla de sidor jag hittat i stort sett endast gått med i nätverket för att skapa en närvaro, vilket kanske inte är så förvånande. Det är förnuftigt att tänka igenom vad en sådan sida ska innehålla och hur den ska integreras med övrig kommunikation, så förhoppningsvis kommer flera av dem att aktivera sina sidor när de fått lite tid på sig.

svenska företagssidor på google plus

Ovanstående statistik är självklart inte säkert representativ för samtliga svenska företagssidor då det lär finnas fler än de som jag har tittat på. Men det kan ändå tjäna som en intressant indikation på aktivitetsnivån.

Eftersom jag ännu inte har klurat ut hur man kan dela med sig av en circle på ett enkelt sätt så länkar jag till mitt inlägg där jag delar ut cirkeln och hoppas att det fungerar för de som är intresserade av att titta på företagen. Företagssidan för den här bloggen, Sociala Medier, finns här.

3 reaktioner till “Var tredje svensk företagssida på Google+ är inaktiv”

  1. Handlar väl mest om att ta sitt företagsnamn så att det there faller i fel händer.

  2. Det Mats säger stämmer till viss del in på oss på Com Hem, vi har skapat ett antal sidor för att säkra upp att vi har dem när/om sajten börjar bli mer levande. Än så länge kommer vi fortsätta ha en tämligen liten närvaro på G+. Givetvis skapas det ett slags moment 22 där användarna inte kommer komma dit om företagen inte blir aktiva och tvärtom, men just nu är det mer relevant för oss att lägga energin på redan mer aktiva kanaler som Facebook, Twitter, forum och bloggar.

    //Ola, ansvarig sociala medier, Com Hem.

  3. Tack för feedback, Ola. Jag tycker att det är vettigt att man säkrar en plats som företag på nya tjänster. Man ser alltför ofta hur varumärken och företagsnamn ”kapas” i sociala medier. Vad jag tycker att detta illustrerar dock är att Google Plus långt ifrån har tagit fart än. Om det hade varit så att många av de miljoner personer som gått med i G+ verkligen varit aktiva, då tror jag också att företagen snabbare hade engagerat sig. Nu är aktivitetsnivån hos oss vanliga konsumenter väldigt låg, så då är det inte lika stor brådska hos företagen att dra igång aktiviteter.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *