President Medvedevs pinsamma Twitter-flopp

Den ryske presidenten Dmitrij Medvedev orsakade en rejäl storm på Twitter igår. Hans ryska officiella Twitter-konton retweetade en kontroversiell uppdatering som ursprungligen skrevs av en Konstantin Rykov. Tweeten utmålade den fängslade aktivisten Alexey Navalny som ett  ”cocksucking sheep”. Ett sådant tonfall från landets president går naturligtvis inte obemärkt förbi, Medvedev har nämligen hela 742.000 followers på Twitter.

Medvedevs retweet togs snart bort från Twitter-kontot, men fångades självklart upp och sparades på bild av andra användare, så det gick inte att förneka att den hade skickats.

medvedev twitter retweet

Ett slags förklaring publicerades senare från Kreml.

”Tonight an incorrect retweet of an entry appeared on Dmitry Medvedev’s Twitter account,” the Kremlin press office said. ”A check revealed that during a routine password change, an employee in charge of technical support for the account made an inadmissible interference in @MedvedevRussia’s feed. The guilty will be punished,” it warned.

The Guardian har hela översättningen av den kontroversiella tweeten, se länk ovan.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *