Pinterest driver miljontrafik till hennes blogg

Kanske har du hört talas om Pinterest, en sajt som hyllas av många som det allra hetaste inom sociala medier. Det är en tjänst som kan användas för att spara och dela med sig av bilder och videor man hittar på nätet. Pinterest har sociala nätverksfunktioner inbyggda så att du kan följa andras samlingar (kallade ”boards”) där man samlar olika ”pins”, dvs bilder/videor som man har sparat eller bokmärkt.

Pinterest LogoVarje ”pin” kan sedan bäddas in på t ex en blogg eller enkelt delas på Facebook eller Twitter. Det finns också en möjlighet att återpublicera andras pins, så kallad ”repin”, vilket påminner om reblog-funktionen hos Tumblr, som är en källa till snabb viral spridning. Nyligen blev Pinterest också en av de tjänster som man kan ansluta till Facebook så att alla bilder man delat automatiskt publiceras på din Facebook Timeline.

Pinterest driver trafik till blogg
Det svåra med nya tjänster inom sociala medier, speciellt sådana som verkligen tillför något annorlunda, är att direkt se hur man kan dra nytta av dem. Visst, det är väl bra att kunna spara bilder i olika kategorier, men vad tillför sajten mer? Då kanske Kate Bryan kan inspirera dig? Hon är en amerikansk bloggare som arbetar som hårstylist som börjat lägga upp bilder på sina vackra kreationer på Pinterest. Sedan augusti 2011 har hennes blogg vuxit från nästan ingenting till att ha genererat 10 miljoner sidvisningar och detta huvudsakligen tack vare den trafik som kommit från hennes nätverk på Pinterest. Hon säger bland annat att de tio källor som driver mest trafik till hennes blogg är alla från Pinterest.

Trots att det fortfarande krävs en invite för att registrera sig på Pinterest så har Kate Bryan redan lyckats få fler än 17.000 followers. Några av framgångsfaktorerna är enligt henne själv att hon inte bara promotar sina egna bilder utan även delar med sig av bilder från andra källor samt att de som ser en håruppsättning som de gillar oftast vill veta mer om hur man gör den, så det finns ett inbyggt incitament att klicka sig in på hennes blogg (som hon länkar till) för att  få mer information. Eftersom det går att prenumerera på bilder från en ”board” så har hennes board med tema ”Hair” fler prenumeranter än hennes profil har, just nu 26.000 followers: http://pinterest.com/k8bryan/hair/

Läs gärna mer om Kates framgångar med Pinterest här. Hennes profil på Pinterest finns här: http://pinterest.com/k8bryan/

Det krävs fortfarande en invite för att gå med i Pinterest, men det verkar ganska enkelt att få om man ansöker. Mitt konto hittar ni på http://pinterest.com/kullin/

3 reaktioner till “Pinterest driver miljontrafik till hennes blogg”

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *