Var hittar jag senaste inläggen på Facebook?

Många Facebook-användare för en ojämn kamp mot herr Zuckerberg när det gäller vem som bestämmer vad som ska visas i vårt flöde på Facebook. Till skillnad från till exempel Twitter som visar precis allt i tidsordning så sorterar Facebook uppdateringar och vill visa oss de inlägg den tror är mest relevanta för oss då det skapar maximalt med intresse och därmed engagemang. I vårt flöde kan vi dock påverka genom att välja Topphändelser eller Senaste händelserna. Facebook envisas dock med att ständigt vilja visa topphändelser, hur vi än byter så kommer toppnyheterna tillbaks om och om igen.

Nu har sajten tagit ett steg till och helt sonika flyttat ”senaste händelserna” i Facebook-appen för iPhone till en plats så undanskymd att de knappt går att hitta. Och när du väl hittat dem så kommer du sällan orka byta, så nu är du fast med topphändelserna.

För att hitta ”senaste händelserna” i Facebook på din iPhone så gör du såhär:

Klicka längst ner till höger och scrolla sedan ner till ”Flöden”. Där hittar du ”Senaste” eller så måste du klicka på pilen och leta bland samtliga dina olika flöden. (Senaste ligger även under Favoriter i min app)

facebook senaste händelser

I Facebook för iPad trodde jag att de var helt och hållet borttagna, men till slut lyckades jag hitta dem under ”Nyheter” och sedan genom att klicka på kugghjulet.

senaste händelser

Visserligen brukar Facebook göra noggranna studier när de ändrar i någonting så viktigt som vårt flöde, men min personliga åsikt är att Facebook blir en sämre plattform för mig som användare om det blir svårare att hitta de senaste inläggen. Vissa dagar kan hälften av inläggen bland topphändelser vara 12-24 timmar gamla och det känns rätt ointressant för mig.

Man kan ju alltid hoppas att de följer utvecklingen och ändrar tillbaks, men det lär nog inte hända.

3 reaktioner till “Var hittar jag senaste inläggen på Facebook?”

  1. När man klickar tillräckligt ofta på ”senaste” i mobilappen flyttas det i varje fall upp till favoriter…

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *